Spise Med Mormor er en blog tiltænkt især unge og andre med interesse for god, gammeldags mad og som gerne vil inspireres af ældre generationers madlavning.Nye,gamle retter som eksempler på gammeldags mad,samt egnsretter dukker til stadighed op her på Spise Med Mormor. Hist og pist krydret med anekdoter fra min barndom i 50 erne. Følg med i gammeldags mormormad her på bloggen,Spise Med Mormor.
onsdag
Kokosmakroner
Kokosmakroner er nemme at have på lager, ifald der kommer ubudne gæster og så kan de holde sig i lang tid i en kagedåse eller plastbeholder med låg uden at blive tørre. Kokosmakroner kan laves på 2 måder, udelukkende med æggehvider og med hele æg.
KOKOSMAKRONER MED ÆGGEHVIDER
2 æggehvider
200 g sukker
125 g kokosmel
Æggehvider og sukker røres godt og kokosmelet tilsættes. Dejen skal være fast. Sættes som toppe på en smurt, meldrysset plade og bages 15-20 minutter ved 170 grader.
KOKOSMAKRONER MED HELE ÆG
2 æg
160 g sukker
200 g kokosmel
3 spsk. mel
Æg og sukker piskes hvidt. Kokosmel og mel blandes i og dejen sættes som toppe på en smurt, meldrysset plade. Bages ca. 12 minutter ved 175 grader.
Kokosmakronerne kan evt. pensles i bunden med en smeltet chokolade.
Når jeg laver kokosmakroner, er de ofte ret store. Det er lækkert med en ordentlig kokosmakron til en lille glad kop kaffe.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.