Baronens-luksuslaks, en meget lækker anretning, er i vor tid overkommelig i pris, da laks faktisk i vore dage er at finde blandt de billigste fisk. Dengang Kirsten Hüttemeier sidst i 50erne lancerede baronens-luksuslaks, var laks en dyr spise.
BARONENS-LUKSUSLAKS
2 store, fine skiver ferskrøget laks
500 g fin spinat
salt
2 æg, spejlet i vand
citronryttere
dild
Spinaten renses, dampes hel i få minutter og under låg. Hakkes herefter groft og tilsættes salt.
Æggene spejles på en pande i vand. Det vil sige, når vandet koger, slås æggene i og de spejles som sædvanligt i få minutter. Herved bliver de ligesom pocherede.
Servér baronens-luksuslaks anrettet på et fad med spinat og lakseskiver ved siden af hinanden. Æggene anbringes på spinaten og laksen pyntes med dild. Citronsnitter lægges ved.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.