En hurtig middagsgryde, velsmagende og nem er noget, der er værd at have in mente, når dagens måltid tilrettelægges.
Denne hurtig middagsgryde med flæsk, æbler, svesker og kartofler, er uanset navnet en ovnret, tilberedt i et ildfast fad. Den har sin oprindelse midt i 60erne, hvor gryderetter og ovnretter var på sit højeste.
Rækker til 5-6 personer
Opskrift : Rigmor Bagger
HURTIG MIDDAGSGRYDE
3/4 kg flæskesmåkød
2 store æbler
10-12 svesker
3/4 kg kartofler
1/2 tsk. salvie
40 g margarine
2 dl kogende vand (heri opløses 2 bouillonterninger)
salt
Sveskerne udblødes i nogle timer. Kartofler og æbler skrælles og skæres i skiver. Kødet, der er skåret i terninger, brunes i fedtstoffet i et ildfast fad og kartofler, æbler og svesker fordeles mellem kødet.
Salvie og salt strøs over og den kogende bouillon hældes i fadet.
Sæt fadet i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time.
Servér retten direkte fra fadet.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.