Svampene dyppes i dej og steger sig lækre og lysebrune i fedt, palmin eller olie. De smager himmelsk, serveret sammen med kogte grøntsager, kogte kartofler og blomkålsbuketter. Hertil rørt smør.
Opskrift : Examineret husholdningslærerinde Fru A.M. Thor Jørgensen 1944
Tidens Samling
CHAMPIGNONS - INDBAGTE
40 g champignons
50 g smør
lidt mel
en tyk pandekagedej
fedt, palmin eller olie til stegning
100 g grønærter
100 g kartofler
100 g blomkålsbuketter
rørt smør
De rensede champignons dampes 5 minutter i en kasserolle med smør og så meget vand, som hænger ved de skyllede svampe. Tages op og væden rystes af dem. Trilles derefter i lidt mel for at få dem helt tørre.
Svampene dyppes i en tyk pandekagedej, der er tilsat et par ekstra æggehvider.
Bedst at dyppe svampene et par gange for at være sikker på, at dejen dækker helt.
De koges herefter lysebrune i fedt, palmin eller olie. Lægges et øjeblik på fedtsugende papir, for at fedtet kan dryppe af.
Serveres, garneret med kogte grønærter, kogte kartofler og blomkålsbuketter. Hertil rørt smør.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.