fredag

RISOTTO MED HVIDVIN OG TUN

Da vi nu er ved risottoopskrifter af lidt ældre dato, kommer vi ikke udenom denne risotto med hvidvin og tun, der er glimrende gæstemad. Risotto er et godt alternativ til et måltid hverdagsmad, når opfindsomheden tages i brug og ikke hver dag skal være en kartoffeldag.

Risotto kan også bruges som gæstemad, som her, i den dejlige risotto med hvidvin og tunsauce (stadig tun fra dåse).

Retten serveres med reven parmesanost og flutes til. Et glas hvidvin gør sig til retten.

Opskrift : Else Algreen og Inger Erner Andersen m.fl. 1979



RISOTTO MED HVIDVIN OG TUN

sauce

1 løg
3 spsk. olie
15 g smør eller margarine
2 spsk. koncentreret tomatpuré
1 dl tør hvidvin
1 dåse tun naturel

risotto

1 løg
50 g smør eller margarine
3 1/2 dl lange ris
2 dl tør hvidvin
1/2 liter hønsebouillon
salt
peber
1/2 dl reven parmesanost

Til saucen pilles løget og hakkes fint. Olie og fedtstof varmes op i en pande og løget svitses heri til det er blødt og gyldent. Tilsæt tomatpuré, vin og tunfisk og kog saucen godt igennem.

Til risottoen pilles løget og hakkes fint. Det svitses i fedtstof i en gryde. Risene tilsættes og svitses under konstant omrøring til de er gyldne. Tilsæt vin og hønsebouillon og kog risene under låg ved svag varme ca. 18 minutter til de er møre.
Rør tunsaucen i. Smag blandingen til og rør parmesanosten i.

Servér risotto med hvidvin og revet parmesanost. Hertil flutes.

VELBEKOMME

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.