I tillæg dufter huset indbydende med en venlig hilsen til mormors køkken i gamle dage, når man kom på besøg.
Denne leverpostej i særklasse af kalvelever indeholder både sardelfileter, piskefløde, portvin og så allehånde, der smager dejligt og får os til at tænke på den tilstundende jul.
Kan lunes op i ovnen, hvis den er lavet i god tid.
Opskrift : Fritze Juel 1972
Det Kgl. Bibliotek
LEVERPOSTEJ I SÆRKLASSE
½ kg kalvelever
200 g spæk
1 løg
3 sardelfileter
1 æg
1 dl piskefløde
3 spsk. portvin
1/2 tsk. stødt allehånde
salt
peber
Lad den rensede lever gå én gang gennem kødmaskinen, tilsæt spækket samt løg og sardelfileter og kør det hele endnu 2 gange gennem maskinen.
Pisk ægget sammen med fløde, portvin og krydderier og rør det lidt efter lidt i kødmassen.
Fyld farsen i en smurt lerskål og bag den i vandbad i ca. 1 time ved
Leverpostejen serveres kold eller lun til et godt rugbrød eller ristede franskbrødssnitter sammen med små agurker eller hjemmesyltede rædbeder og en god sky om ønsket.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.