En vidunderlig og lækker ovnret med mørbrad, karry og bananer er denne orientalske mørbrad, der allerbedst ledsages af med løse ris, rosiner, ananas eller mandarinstykker på dåse eller hvad man nu har lyst til.
Når først mørbraden er brunet og lagt i et ovnfast fad, lægges bananerne mellem kødet og til sidst hældes fløde, pisket halvstiv og iblandet karry over det hele.
Retten gør sig færdig i ovnen på 15-20 minutter.
Portionen rækker til 4-6 personer
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
ORIENTALSK MØRBRAD
2 store mørbrad
50 g smør eller margarine
3-4 bananer
2 1/2 dl piskefløde
1 tsk. salt
2 tsk. karry
1 tsk. salvie eller rosmarin
Puds mørbraderne af for sener og kog dem i ganske lidt saltet vand. Skær kødet i 2 cm tykke. Bank dem let og krydder dem med salt og salvie.
Brun kødet i fedtstof på panden og læg det derefter over i et ovnfast fad.
Skræl bananerne og flæk dem. Læg dem med den runde side opad mellem kødet.
Pisk fløden halvstiv og bland karry i. Hæld det over mørbradstykkerne og bananerne.
Sæt fadet i en meget varm ovn - 250 grader - i 15-20 minutter.
Servér retten direkte fra ovnen med løse ris og tilbehør, som kan være ananasstykker, syltede mandariner, rosiner, saltmandler m.m.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.