Det er lækre sager, sådan en smålandsk ostekage, bagt af ostemasse, overhældt med æggemasse, tilsat piskefløde og hakkede mandler.
Der anvendes en gryde, der kan rumme 2 1/2 liter mælk. Lidt i retning af fremstillelse af rygeost.
Kagen spises lun eller kold med frugtkompot eller frossen frugt og flødeskum til. - Og så behøver det slet ikke være jul, for at spise ostekage. Den kan nydes året rundt.
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
SMÅLANDSK OSTEKAGE
2 1/2 liter mælk
2 1/2 spsk. mel
1/2 spsk. osteløbe ( fås på apoteket)
2 1/2 dl piskefløde
2 æg
1 1/2 spsk. sukker
20 mandler
Rør melet ud i et par spsk. mælk og lun resten af mælken. Pisk jævningen i mælken og kom osteløben i. Rør i massen, til mælken begynder at skille. Læg låget på og lad blandingen stå, så ostemassen skiller helt fra. Hæld den op i en fin sigte. Læg skiver af ostemassen i et smurt ovnfast fad. Pisk æggene sammen og bland dem med sukker, fløde og hakkede mandler. Hæld æggemassen over osten i fadet.
Kagen bages ved 200 grader i ca. 50 minutter, til den er gylden og stivnet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.