Påskedagene er mange og mange er de dejlige påskeretter, vi skal glæde familie og venner med. Æg og retter med æg har traditionelt sin storhedstid i påsken.
I 1800-tallets bondesamfund var æg en forholdsvis kostbar madvare, som blev gemt til særlige lejligheder. Æggene blev bl.a. brugt som gaver i anledningen af påsken til tjenestefolk, præster og degne.
Æggenes popularitet i påsken kan også skyldes, at hønsene, på det tidspunkt af året, rigtig får gang i æglægningen efter en lang, mørk vinter.
Æg, som gave, er i vore dage mest i form af chokolade- og marcipan æg. I tidligere tider, var det almindelige hønseæg.
Kilde : Det Kongelige Bibliotek
En god gammeldags æble-æggekage er ikke til at gå fejl af og så er den både velsmagende og hurtig. Fortrinlig hverdagsmad til familien. - Såmænd også i påsken, når det bare skal være lidt nede på jorden. Den vil blive elsket.
Opskrift : Ellen Holme 1962
ÆBLE-ÆGGEKAGE
150 g røget flæsk
4 æg
1 spsk. mel
1 tsk. kartoffelmel
2 dl mælk
purløg
tomat
250 g æbler
Start med at stege flæsket og dernæst med at skrælle æblerne og fjern kernehuset. Skær så æblerne i tynde både og rist dem møre i fedtet fra flæsket ved svag varme.
Æg, mel og mælk piskes sammen og æggemassen hældes over de møre æbler, stivnes og brunes på undersiden.
Anret og server æggekagen med det sprøde flæsk over. Drys med hakket persille.
Et godt stykke rugbrød kan ledsage æggekagen.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.