Meget nem og meget delikat forårs omelet med spinat og tunfisk er denne omelet. Omelet er dejlig let mad og ideel som venindefrokost på terrassen med et køligt glas hvidvin til.
Frisk eller frossen spinat kan anvendes og tunfisken henter på dåse, - den i olie er bedst velegnet og velsmagende.
Har man æg i huset, spinat i fryseren og tunfisk på dåse, forlanges der ikke mere.
Opskrift : Birgitta Frantzen 1968
OMELET MED SPINAT OG TUNFISK
dej
5-6 æg
5-6 spsk. fløde eller vand
1 knsp. peber
3 spsk. smør
frisk eller frossen spinat
dåse tunfisk i olie
Rør æggene forsigtigt sammen med en gaffel, uden at piske luft i dem. Tilsæt krydderier og væske.
Varm panden op og smelt smørret på den, der kun må blive svagt lysebrun. Hæld omeletmassen på panden og saml det tykke ved at stikke ned i omeletten, så der hele tiden kommer ny dej ned til bunden, hvor det stivner.
Når omeletten er gyldenbrun på undersiden og fast på oversiden, er den færdig.
Bagningen tager 4-5 minutter.
Lav en god spinatstuvning af smør, mel og mælk og tilsæt spinat. Tilsæt tunfisk fra dåse. Olien skal ikke med.
Servér omeletten, slået sammen om stuvningen.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.