mandag

RIS MED ÆRTER OG CHAMPIGNONS

Ris med ærter og champignons, nem risret med ærter, champignon, selleri og hvidløg, serveret med små, ristede pølser og tomatketchup, enkel hverdagsret fra 50erne.

Der anvendes friske- eller dybfrosne ærter. Ligeledes med champignons, friske eller fra dåse.

Opskrift : Else Vinkel 1956



RIS MED ÆRTER OG CHAMPIGNONS

1 1/2 dl ris (løse ris)
3 dl vand
3/4 tsk. salt
1/2 liter friske grønne ærter eller tilsvarende mængde dybfrosne
40 g finthakket selleri
400 g friske champignons eller 1/2 dåse henkogte
2 spsk. smør
1 lille fed hvidløg
salt
paprika

Kog risen som løse ris. Medens den damper mør, koges ærterne sammen med den finthakkede selleri. Del de friske, rensede champignons i fire dele eller lad dem være hele. Kog svampene møre i smør. Svampe fra dåse ristes blot i smør. Tilsæt det finthakkede hvidløg og smag til.

Læg ris, ærter og champignon i et varmt lågfad og bland det.

Servér retten med revet ost og tomatsauce eller med små, ristede pølser og tomatketchup.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.