Ris med ærter og champignons, nem risret med ærter, champignon, selleri og hvidløg, serveret med små, ristede pølser og tomatketchup, enkel hverdagsret fra 50erne.
Der anvendes friske- eller dybfrosne ærter. Ligeledes med champignons, friske eller fra dåse.
Opskrift : Else Vinkel 1956
RIS MED ÆRTER OG CHAMPIGNONS
1 1/2 dl ris (løse ris)
3 dl vand
3/4 tsk. salt
1/2 liter friske grønne ærter eller tilsvarende mængde dybfrosne
40 g finthakket selleri
400 g friske champignons eller 1/2 dåse henkogte
2 spsk. smør
1 lille fed hvidløg
salt
paprika
Kog risen som løse ris. Medens den damper mør, koges ærterne sammen med den finthakkede selleri. Del de friske, rensede champignons i fire dele eller lad dem være hele. Kog svampene møre i smør. Svampe fra dåse ristes blot i smør. Tilsæt det finthakkede hvidløg og smag til.
Læg ris, ærter og champignon i et varmt lågfad og bland det.
Servér retten med revet ost og tomatsauce eller med små, ristede pølser og tomatketchup.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.