torsdag

MØRBRAD MED PEBERFRUGT OG APPELSINSALAT

Mørbradbøf med peberfrugt og appelsinsalat er virkelig en skøn middagsanretning med mørbrad, der egner sig så fortrinligt til gæstebud.

Stegte mørbradbøffer, smukt arrangeret på fad med ristede cocktailpølser, løskogte ris med finthakket peberfrugt og løg i appelsinskaller og en salat med appelsinfileter.

Opskrift : Ellen Holme 1962


MØRBRAD MED PEBERFRUGT OG APPELSINSALAT

4 små appelsiner
2 mørbrad
2 spsk. mel
1/2 tsk. salt
1 knsp. peber og paprika
60 g margarine
16 cocktailpølser
2 løg
1 peberfrugt
ca. 3 dl vand
kulør
1 tsk. Daddies sauce
salt
peber
1 tsk. kartoffelmel

ris, til løse ris

Appelsinerne halveres og kødet skæres ud med grapekniv, så skallerne forbliver hele. Kødet anvendes til appelsinsalat.

Mørbraderne gøres i stand og hver mørbrad skæres i 2-4 cm tykke skiver. De bankes let på snitfladen og vendes i mel, tilsat krydderierne. Brunes og steges i gyldent margarine 4-5 minutter på hver side. Læg mørbradbøfferne i ring på et varmt fad, der holdes varmt og dækkes med en tallerken.

Cocktailpølserne ristes et øjeblik og lægges på midten af fadet.
Løgene pilles, skæres i papirtynde skiver og kommes på panden. Kernerne skrabes ud af peberfrugten, hvorefter den skæres i strimler, der kommes på panden. Gem lidt til pynt. Efter ca. 5 minutters svitsning kommes vand, lidt kulør og Daddies sauce på panden. Sovsen piskes igennem, koges ca. 5 minutter og smages til med salt, evt. lidt kinesisk Soya og peber.
Flyt saucen fra ilden og pisk kartoffelmelet, udrørt i lidt vand, i.

Saucen hældes i sauceskål.

I de halve appelsinskaller fyldes løskogte ris, der strøs med en anelse finthakket peberfrugt. Appelsinskallerne sættes i krans på fadet.

Servér mørbradretten med flere løse ris til samt en salat af appelsin og julesalat eller anden salat.

VELBEKOMME


Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.