Jægergryde, meget velsmagende gryderet med bacon, oksekød og appelsin, fra først i 60erne.
Retten, der sædvanligvis serveres med brunede kartofler, kan sagtens gøre sig året rundt. De brunede kartofler kan erstattes med ovnstegte kartofler, der ikke forringer retten i øvrigt, der altså smager pragtfuldt, ikke mindst på grund af sovsen, tilsat ribsgelé eller ribssaft.
Denne ret kan hurtigt gå hen at blive familiens foretrukne gryderet.
Opskrift : Ellen Holme 1962
JÆGERGRYDE
100 g baconskiver
600 - 750 g oksekød (mellemskært kød)
2 spsk. mel
1 løg
2 1/2 dl fløde
1 dl vand
kulør
ca. 1 tsk. salt
1 knsp. peber
1 knsp. paprika
2 spsk. ribsgelé eller ribssaft
1-2 appelsiner
1 løg
persille
De tynde baconskiver skæres i 3 stykker til store terninger og steges sprøde i gryden, evt. med 25 g margarine.
Senerne skæres af oksekødet, der skæres i fingerlange strimler på et par cm tykkelse og vendes i mel.
Baconterningerne tages op, kødet brunes, løget hakkes og svitses med et øjeblik, inden væske, kulør og krydderier tilsættes. Sovsen skal være lys brun.
Retten steges under låg ved lille blus i 45 - 60 minutter. Geléen tilsættes, sovsen piskes igennem og smages til.
Appelsinerne skrælles omhyggeligt for gul og hvid skal. De skæres i tynde skiver , med 1-2 løgringe på hver skive.
Server retten på et fad med kødet i midten, kartoflerne omkring og yderst rundt i kanten, appelsinskiverne med løgringene. Sprøde baconterninger drysses over kødet.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGERGAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.