De kogte, friske asparges serveres med rørt- eller smeltet smør eller hvis det skal være efter franskmændenes smag, med reven mild ost til.
En god hollandaisesauce eller mousselinesauce er også godt til.
Opskrift : Kirsten Huttemeier 1952
ASPARGES AU NATUREL
1 kg friske asparges
vand
salt
sukker
smør
De skrællede asparges bindes sammen med en bomuldssnor, hovederne lægges samme vej, så det efter kogningen er nemt at tage hele bundtet op, lade det dryppe af, løsne snoren og anrette aspargesene pænt.
Asparges koges med 1/2 liter vand, tilsat 1 tsk. salt og 1 tsk. sukker og de skrællede asparges kommes i kogende vand og koger under låg i 15-20 minutter.
Anrettes på en serviet, således at de ikke kommer til at sejle i vand på fadet.
Server asparges au naturel med rørt smør eller smeltet smør og skal det være fransk med reven, mild ost til.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.