onsdag

PANDEKAGER MED FLÆSKETERNINGER TIL STIKKELSBÆRI SIRUPSMÆLK

Vi bevæger os i retning af de gamle danske egnsretter, og dem er der mange af, - også mange rigtig spændende retter.

Vel vidende, at den danske sæson for stikkelsbær nærmer sig, hvad er da mere indlysende, end at servere den langelandske nationalret, pandekager med flæsketerninger til stikkelsbær i sirupsmælk.
Umiddelbart måske lidt særpræget, men ved nærmere selvsyn ses det, at pandekage med stegte flæsketerninger faktisk står sig godt til stikkelbær og sirup.

Opskrift : Langelandsk nationalret, lanceret af Gris på gaflen sidst i 60erne



PANDEKAGER MED FLÆSKETERNINGER TIL STIKKELSBÆR I SIRUPSMÆLK

pandekagedej

250 g mel
2-4 æg
lidt natron
ca. 1/2 liter mælk
ca.1/4 liter kærnemælk
3-4 skiver saltet flæsk uden kødstriber (spæk)

Flæsket skæres i små terninger, der steges og tages af panden.

Dejen røres og flæsketerningerne blandes i.

Pandekagerne bages og lægges i stabel, strøes efterhånden med sukker. Ved anretningen skæres et kryds gennem hele stabelen, så man tager 1/4 pandekage ad gangen og triller den op på gaflen.

Oprindelig skulle pandekagerne bages af bygmel og med gær til tykke pandekager.

Servér flæskepandekagerne i en dyb tallerken med små, nye grønne stikkelsbær, der koges let i vand og tages op. På stikkelsbærrene hældes kold sødmælk, sødet med sirup.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.