En virkelig dejlig blomkålsuppe er denne gamle opskrift på fransk blomkålsuppe med mælk. Ud over blomkål indeholder suppen kartofler, det hele puréres til sidst, tilsættes fløde og hakket kørvel.
Den meget lækre suppe serveres med ristede franskbrødsterninger.
Opskrift : Ebba Eich, examineret husholdningslærerinde 1952
FRANSK BLOMKÅLSUPPE MED MÆLK
ca. 1/2 kg blomkål
ca. 300 g melede kartofler
80-100 g smør
1 1/4 liter mælk
2-3dl fløde
en stor håndfuld kørvel
salt
reven muskatnød efter smag
lidt hvid peber
Blomkålen befries for de grønne blade og deles i buketter, der renses og skylles godt. Blancheres og dampes i smørret, der er smeltet i en gryde.
Kartoflerne skrælles, skæres i små stykker og tilsættes sammen med mælken. Det hele koges ved svag varme under låg, til blomkål og kartofler er så møre, at de kan passeres gennem en ret fin si.
Derefter kommes den hakkede kørvel på suppen og koges et par minutter. Fløden tilsættes og suppen smages til med krydderier og koges igennem.
Fransk blomkålsuppe med mælk serveres med ristede franskbrødsterninger.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.