En morsom gammeldags risret til dessert med madeira, er denne broncerede ris, tilberedt med æblemos, madeira og citronsaft.
Retten arrangeres smukt på et fad lagvis med ris, æblemos og syltetøj, for til sidst at blive dekoreret med små makroner og flødeskum.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1946
BRONCEREDE RIS
1/2 pakke Pamaris
rigeligt spilkogende vand
2 glas madeira
saften af 1 citron
lidt sukker
syltetøj
små makroner
flødeskum
Skyl risene under posten og kom dem i rigeligt kogende vand, lad dem koge i 10 minutter. Hæld dem derpå på et dørslag og skyl dem igen.
Kom risene i en gryde med madeira, citronsaft og sukker. Damp dem ved meget lille blus under låg i 5 minutter og hæld dem op på et fad til afkøling.
Læg i et fad et lag ris, , derpå æblemos, så igen ris, så et lagsyltetøj og til slut ris. Dekorer desserten med små makroner og flødeskum.
Mormors Juleopskrifter
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.