I en tid, hvor mirakeltilberedning florerer i form af både mad og bagværk, tilberedt direkte i en kop eller skål i mikroovnen, er man nærmest, fristet til at sige, - ha, det er da ikke noget. Tilbage under krigen, nøjagtig i 1943, lancerede Mesterkokken Richardt Oest-Larsen denne nemme og hurtigt tilberedte portionsanretning til frokostbordet eller til at medbringe på udflugter, Halve æg i sky med skinke.
I den oprindelige opskrift, kogers skyen på kalveben og urter for så efter timers kogning at skumme og si skyen. hvem har dog tid til det i vore dage. Brug i stedet en god færdig sky.
Den gode mesterkok nævner ikke, hvad koppens indhold serveres med, men et godt bud ville da være lidt grøn salat til.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
HALVE ÆG I SKY MED SKINKE
sky
en god sky
14 blade husblas til hver liter sky
kogte æg
tynde skiver skinke
Tilsæt skyen husblas (14 blade pr. liter sky).
Kom et par spsk. sky i en almindelig kaffekop og sæt det hen og stivne. Læg herefter de halve, hårdkogte æg med blommesiden nedad på den stive sky i koppen. En pæn, ikke for tynd skive skinke lægges ovenpå og koppen fyldes med kold sky. Sættes hen for at stivne.
Ved servering vendes anretningerne ud på et fad og pyntes med salatblade.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.