onsdag

SPRÆNGT SVINENAKKE MED BLOMKÅL

Her en gammel klassiker, sprængt svinenakke med blomkål. Nakken serveres, drysset med persille, hertil kogt blomkål og rørt smør.

Nakken sprænger vi selv ved at lægge den i saltlage så stærk, at den kan bære et æg, i et døgn.

Sådan en sprængt nakke er også perfekt at lave gammeldags gule ærter på.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943



SPRÆNGT SVINENAKKE MED BLOMKÅL

1 lille, ikke for fed svinenakke uden spæk
stærk saltlage

2 blomkålshoveder
letsaltet vand til kogning

hakket persille

rørt smør

Læg svinenakken i saltlagen i et døgn. Kog den mør.
Kog blomkålen i letsaltet vand.

Kødet skæres i ikke for tynde skiver, der lægges på et fad med blomkålen ved siden af. Drys hakket persille over blomkålen og giv rørt smør til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.