Gammeldags æbleriddere, serveret med en vaniljecreme eller flødeskum, er en stor delikatesse. Servér dem, når familien kommer hjem fra skoven eller ved enhver lejlighed, når noget godt skal på bordet.
Opskrift : Else Algreen 1964
ÆBLERIDDERE
8 tynde skiver franskbrød
smør
2 æg
ca. 4 æbler
8 spsk. sukker
Franskbrødet smøres med et jævnt lag smør. Del æggene, riv æblerne ned i æggeblommerne og rør dem godt igennem, evt. med ganske lidt sukker, hvis det er syrlige æbler.
Pisk æggehviderne godt stive og pisk sukkeret i. Fordel nu æblemassen på de smurte franskbrødsskiver og dæk den med marengsdejen.
Bag æbleridderne ca. 20 minutter ved svag varme (150 grader). De skal stå midt i ovnen så brødet kan blive sprødt i bunden, samtidig med at marengsen bliver sprød og let gylden.
Servér de dejlige æbleriddere varme med kold vaniljecreme eller flødeskum til.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.