fredag

GRYDEKAM MED APPELSINSAUCE

Flæskesteg med sprød svær samt klassisk tilbehør, kan få det meste mundvand til at løbe. Årstiden er rigtig, julen kommer nærmere, men vi kan da sagtens spise flæskesteg på alle ugens dage. - Stegt i ovnen eller stegt i gryden. Her må vi undvære den dejlige knasesvær, men der er andre muligheder for et virkelig godt måltid.

F.eks. denne herlige grydekam med appelsinsauce. En overordentlig velsmagende ret.

Opskrift : Sigrid Fugl 1969


GRYDEKAM MED APPELSINSAUCE

1 nakkekam uden spæk
50 g smør
1 - 1 1/2 tsk. salt
1/2 tsk. peber
1 1/2 - 2 dl vand
1 dl fløde
1 lille appelsin

Brun smørret i en gryde og brun stegen heri. tilsæt krydderier samt kogende vand. Efter en halv times stegetid tilsættes fløde og appelsinen, skåret i tynde stykker i endnu 1/2 time.

Kog skyen ind og smag den til. Servér kødet skåret i skiver, overhældt med saucen og kartofler til.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.