Friturestegt camenbert, serveret med solbærsyltetøj, ristet brød og smør er en af mine egne favoritter fra 70erne.
På det tidspunkt var arrangementet udbredt på restaurationer og andre serveringssteder, serveret som en frokostret med en øl eller et glas vin til.
Et særdeles stort behag i denne ret holdt ved i mange år fremover, faktisk helt op til i dag.
Om ostens betydning står at læse i min 27. grandonkels (Valdemar II Sejr, konge af Danmark) jordebog : Til "nattehold" for kongen og hans følge for 2 nætter skulle der ydes 360 oste og 14 æsker smør. På Samsø gjaldt det dog, at der skulle ydes 800 oste og et tilsvarende kvantum smør.
Der er således historiske holdepunkter for Samsø-ostens betydning.
Opskrift : Sigrid Fugl 1969
FRITURESTEGT CAMENBERT
små trekanter af camenbert
æg
rasp
salatolie
solbærsyltetøj
Til friturestegt camenbert anvendes umodne og kølige trekanter af dansk camenbert, som vendes i sammenpisket æg og rasp.
Læg ostene på en hulske eller i en friturekurv, hvis det drejer sig om mange. Steg dem i rygende varm olie, indtil raspen er gylden. Tag ostene op på fedtsugende papir et øjeblik, før de serveres godt varme sammen med ristet franskbrød, smør og solbærsyltetøj.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.