Retter af hakket kød er nemme at gå til og så er det det, de fleste sværger til i en travl hverdag.
Her en 70 år gammel opskrift på hachis med råt, hakket oksekød. Serveres med brunede kartofler og asier til.
Opskriften angiver kød, der skal hakkes. Køb det færdighakket, det sparer tid og er helt i orden.
Opskrift : Else Overgaard Nielsen 1945
HACHIS MED RÅT, HAKKET KØD
400 g oksekød (køb færdighakket)
40 - 50 g flormel (hvedemel)
40 g fedtstof
2 - 3 løg
4 - 5 dl suppe eller urtevand
salt
peber
kulør
1 laurbærblad
vin
Kødet hakkes 1 gang gennem maskinen. De snittede løg brunes i fedtstoffet, melet afbages hermed og suppen tilsættes. Kød, kulør og krydderier kommes i og det hele småkoger sammen 15 - 25 minutter.
Serveres med brunede kartofler og syltede asier til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.