onsdag

OMELET, KOGT

Her en dejlig gammeldags omelet, stivnet i randform og serveret med stuvet spinat, asparges eller andet.

Det ser smukt ud på et fad med den smukke æggerand, der er fyldt med stuvning i midten. Den skal spises straks, den kommer ud af ovnen.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945


OMELET, KOGT

dej

50 g smør eller margarine
40 g flormel (hvedemel)
1/2 liter mælk eller fløde
4 æg
salt
rasp

Smør og mel afbages med mælken, tilsættes æggeblommerne og røres godt. De piskede hvider vendes forsigtigt i og æggemassen ophældes i en smurt randform, strøet med sigtet rasp.

Koges ca. 30 minutter i ovnen ved svag varme, står så et øjeblik, før den vendes af formen på et fad. Fyld op med en stuvning.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.