torsdag

HØNS I BRUNKÅL

Brunkål er en rigtig vinterret, kogt på f.eks. stribet flæsk, der serveres i skiver til kålen.

Der er imidlertid andet, som kan anvendes, kogt med kålen, hønsekød, dampet mørt i brunkålen. Et godt alternativ til det fede flæsk.

Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945


HØNS I BRUNKÅL

1 fed høne
50 g smør eller margarine
1 stort hvidkålshoved (ca. 2 kg)
75 g sukker
35 g smør eller margarine
salt

Hønen parteres, stykkerne brunes på pande. Kålen snittes og brunes i stegegryde, lidt væde skænkes ved. Kødstykkerne lægges ned i brunkålen, låg lægges over og det dampes mørt 1 - 1 1/2. Smag til med salt.

Anret kålen på et stegefad med hønsekødet arrangeret ovenpå.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.