Brunkål er en rigtig vinterret, kogt på f.eks. stribet flæsk, der serveres i skiver til kålen.
Der er imidlertid andet, som kan anvendes, kogt med kålen, hønsekød, dampet mørt i brunkålen. Et godt alternativ til det fede flæsk.
Opskrift : Else Overgaard Andersen 1945
HØNS I BRUNKÅL
1 fed høne
50 g smør eller margarine
1 stort hvidkålshoved (ca. 2 kg)
75 g sukker
35 g smør eller margarine
salt
Hønen parteres, stykkerne brunes på pande. Kålen snittes og brunes i stegegryde, lidt væde skænkes ved. Kødstykkerne lægges ned i brunkålen, låg lægges over og det dampes mørt 1 - 1 1/2. Smag til med salt.
Anret kålen på et stegefad med hønsekødet arrangeret ovenpå.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.