I en tid, hvor der spises meget "grisemad", er denne sprængt svinekam med peberrodsovs dejlig. Kammen spises med kogte grønsager, sur-sød peberrodssovs og en god sennep. Kogte kartofler er også en glimrende ledsager.
Retten blev lanceret af Kirsten Hüttemeyer i 1973.
SPRÆNGT SVINEKAM MED PEBERRODSOVS
ca. 1 kg svinekam uden spæk
til tørsaltning
150 g groft dansk salt
2 spsk. sukker
vand
til sovs
3 dl suppe
3 dl fløde
50 g smør
revet peberrod efter smag
lidt eddike
sukker
meljævning
Salt og sukker blandes og i dette gnides kødet godt ind. Lægges i et fad med resten af saltet. Står koldt 1 1/2 - 2 døgn. Vendes undervejs. Saltet skylles af, og kødet kommes i kogende vand med et par laurbærblade. Koger småt under låg i ca. 1 1/2 time til kødet er mørt.
Serveres med kogte grønsager. De kan koge i forvejen, fordelt i stegefilmposer, lukkes og lægges i bradepanden, hvor grønsagerne gennemvarmes ved 200-210 grader.
Til sovsen koger suppe og fløde op med smørret. Sukker, eddike og revet peberrod tilsættes, og sovsen jævnes med meljævning. Smages til. Må gerne smage sur-sød.
Smeltet smør er en anden mulighed til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.