På en tid, hvor det så nemt lader sig gøre at skaffe gode pærer, er det værd at prøve denne gammeldags dessert, karamelpærer, serveret med flødeskum til.
Pærerne skal være helt kolde, før de pyntes med flødeskum.
Så nemme - så dejlige
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
KARAMELPÆRER
4 store, ikke for modne pærer
3 spsk. melis
1 tsk. smør
2 dl flødeskum
Skræl og del pærerne og fjern kernehuset.
Kom sukkeret i gryden. Når det er kogt til karamel under stadig omrøring, kommes smørret i og derpå pærerne, der vendes i karamellen. Kog dem møre under låg, men endelig ikke itu.
Pærerne hældes op i en skål og står til de er helt kolde.
Servér de dejlige karamelpærer iskolde, pyntet med flødeskum.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.