Spise Med Mormor er en blog tiltænkt især unge og andre med interesse for god, gammeldags mad og som gerne vil inspireres af ældre generationers madlavning.Nye,gamle retter som eksempler på gammeldags mad,samt egnsretter dukker til stadighed op her på Spise Med Mormor. Hist og pist krydret med anekdoter fra min barndom i 50 erne. Følg med i gammeldags mormormad her på bloggen,Spise Med Mormor.
mandag
SVINEKOTELETTER I FESTLIGE OMGIVELSER
Da vi nu er godt i gang med gammeldags koteletopskrifter, skal disse svinekoteletter i festlige omgivelser ikke mangle.
Det er en ovnret, der i løbet af en times tid, gør sig færdig i ovnen.
De friske ærter kan erstattes med frosne ærter, der lige er tøet op (må ikke koge).
Serveres direkte fra fadet med kuvertbrød til.
VELBEKOMME
Opskrift : Gunna Agersted 1952
SVINEKOTELETTER I FESTLIGE OMGIVELSER
6 - 8 svinekoteletter
50 g smør / margarine
3/4 dl vand eller suppe
250 g bælgede ærter
250 g asparges
250 g champignons
ca. 100 g smør
1/4 tsk. karry
Svinekoteletterne brunes på panden og drysses med salt og peber.
I et ildfast fad med låg lægges ærter i bunden, derpå koteletter, overhældt med afkog fra panden, såde rengjorte asparges og champignon, der er skåret i mindre stykker, og så igen koteletter og ærter.
Imellem lagene drysses ganske lidt salt, peber og karry og nogle smørklatter (ca. 100 g smør), fordeles. Karrysmagen skal kun lige anes.
Sæt låget på og sæt fadet i en varm ovn ca. 1 time.
Serveres med kuvertbrød til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.