Æbleris med orangesalat, et godt alternativ til den traditionelle ris á la Mande. Orangesalaten kan laves i god tid og sættes koldt. Den er ganske nem at håndtere.
De revne æbler gør desserten dejlig frisk i smagen i denne dejlige, ældre opskrift fra Brugsen.
Opskrift : Brugsen
ÆBLERIS MED ORANGESALAT
75 g grødris
1 dl vand
5 dl letmælk
korn fra 1/2 stang vanilje
1 lille æble
35 g smuttede mandler
1 spsk. flormelis
1 1/2 dl piskefløde
orangesalat
2 appelsiner
25 g røde cocktailbær
1 tsk. fintrevet appelsinskal
2 spsk. ahornsirup
Ris og vand koges op. Mælk, vaniljekorn og stang kommes i gryden, der atter bringes i kog. Risengrøden koges over svag varme ca. 40 minutter. Der røres af og til i grøden, der afkøles.
Æblet rives og mandlerne hakkes groft, hvorefter begge dele tilsættes. Flormelis røres i grøden og fløden piskes stiv og vendes i.
Til salaten fjernes skal og hinder fra appelsinerne og de skæres i tynde skiver. Cocktailbærrene hakkes groft og cocktailbær, appelsinskal og ahornsirup tilsættes.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
NOGET OM MAD
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.