Som Kirsten Hüttemeier i sin tid så rigtigt sagde det : "Julefrokosten er fuld af traditioner, men det kan også være hyggeligt med lidt nyt på bordet".
De næste par dage ser vi på et par eksempler af Hüttemeiers dejlige juleopskrifter til julefrokostbordet fra engang i 70erne.
BONDEGÅRDENS KARRYSILD
4-6 marinerede sildefileter fra glas eller tilsvarende saltede, rensede sildefileter, der har ligget i marinade af : 1 dl eddike, 1/2 dl vand, 75 g sukker, peberkorn
100 g mayonnaise
1 lille bæger creme fraiche (18 %)
1 tsk. fransk sennep
ganske lidt sukker
1 spsk. hakket løg
lidt citronsaft
2 store syrlige æbler, skrællet og skåret i små tern
salt
hvid peber
pynt
hakkede, hårdkogte æg
klippet persille eller karse
Mayonnaise røres op med creme fraiche eller 3-4 spsk. ymer, der er lidt mere magert, hvis det er vigtigt. Den smages godt til, gerne lidt kraftigt med sennep, citronsaft og krydderier. Hakkede løg og små æbleterninger blandes i sammen med sildefileterne, der er skåret i passende stykker.
Pyntes med hakkede, hårdkogte æg og klippet grønt.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.