tirsdag

MARCIPAN ANNO 1916

Formentlig er julekonfekten gjort for mange og lagt i venteposition til julen. De, der stadig har til gode at lave godter, kan jo muntre sig lidt med, hvordan man lavede marcipan i 1916. Ikke at det er nævneværdig forskellig fra i dag.

I ugebladet Hjemmet, 14. december 1916 skrev frøken Jensen (hende med kogebogen) om, at lave marcipan, der formes til figurer, der bagefter blev malet med konditorfarver udenpå med en pensel.




MARCIPAN ANNO 1916

1/2 kg søde mandler
25 g bitre mandler
375 g flormelis
yderligere 375 g flormelis
2 spsk. rosenvand eller rom

Mandlerne skoldes, smuttes og lægges i koldt vand og aftørres i et klæde. 2 gange går disse igennem en emaljeret kødmaskine og så atter 2 gange med 375 g flormelis. Mandelmassen æltes nu med andre 375 g flormelis og 2 spsk. rosenvand eller rom.

Kan opbevares i pergament på et køligt sted, indtil der skal dannes figurer af den.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.