I ugebladet Hjemmet, 14. december 1916 skrev frøken Jensen (hende med kogebogen) om, at lave marcipan, der formes til figurer, der bagefter blev malet med konditorfarver udenpå med en pensel.
MARCIPAN ANNO 1916
1/2 kg søde mandler
25 g bitre mandler
375 g flormelis
yderligere 375 g flormelis
2 spsk. rosenvand eller rom
Mandlerne skoldes, smuttes og lægges i koldt vand og aftørres i et klæde. 2 gange går disse igennem en emaljeret kødmaskine og så atter 2 gange med 375 g flormelis. Mandelmassen æltes nu med andre 375 g flormelis og 2 spsk. rosenvand eller rom.
Kan opbevares i pergament på et køligt sted, indtil der skal dannes figurer af den.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.