Hjemmelavet medisterpølse til jul eller pølse fra butikken ? Det er et temperament spørgsmål og kan man finde en god medisterpølse, der falder i familiens smag, er det da det nemmeste. Der er jo nok at se til op under jul.
I dag skal man faktisk kende en god slagter, medisterpølse fra industrien er ikke værd at spise.
Svinekød er jo mange ting, men nakkekam er særlig velegnet, da det består af kød og fedt i passende blanding. Mere magert bovkød kan tilsættes ca. 250 g fersk spæk.
Her en gammel Gris på Gaflen opskrift på hjemmelavet medisterpølse.
HJEMMELAVET MEDISTERPØLSE
1 kg svinekød
suppe eller mælk
salt
peber
allehånde eller stødt nellike
lidt løg
ca. 5 meter svinetarme
Kødet hakkes 1 - 2 gange gennem kødmaskinen til en grovhakket pølse og 3 - 4 gange, hvis den skal være finthakket.
Kødet æltes med krydderierne og kold suppe, til farsen er som en lind grød. Farsen stoppes i tarmene, og dette gøres lettest ved hjælp af et pølsehorn, der kan monteres på kødmaskinen. Stop ikke for fast, så pølsen revner. Bind i enderne.
Kog medisterpølsen i vand, tilsat lidt salt, i 12 - 15 minutter, idet man sørger for, at vandet ikke kommer rigtig i kog.
Tag medisterpølsen op og dryp den godt af, inden den brunes i smør på panden.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.