Lun æbleflæsk med et godt rugbrød til er jo et must på julefrokostbordet.
Kirsten Hüttemeier anbefaler, at æbleflæsk serveres med sennep og det er såmænd slet ikke så ringe endda.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier
HÜTTEMEIERS GAMMELDAGS ÆBLEFLÆSK
16 skiver letsaltet stegeflæsk
4 løg
4 store æbler
Sværen klippes af flæskeskiverne, der letsteger på en varm pande, evt. i lidt smør, men ikke i for kraftig varme. Efterhånden som fedtet smelter fra, hældes det op i en skål, derved bliver flæsket sprødt og gyldenbrunt. Flæsket tages af panden og holdes evt. varmt i ovnen. Imedens steges de pillede, snittede løg i lidt af det afsmeltede fedt, til de er brune. De tages fra panden og holdes varme. Til sidst steger æblerne i stegefedt i 10 minutter på panden. Er de meget sure, drysses lidt sukker over.
Alt serveres på et fad med brød, smør og en god sennep.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.