Hjemmelavede fiskeboller, serveret i en citronsauce, smagt til med dild og persille, eller en tomatsauce.
Fiskebollerne serveres på ristet brød, med løse ris eller i tarteletter.
Torsk, kuller eller gedde er gode til fiskefars.
Opskrift : Else Algreen 1964
HJEMMELAVEDE FISKEBOLLER
fiskefars
torske- eller geddekød
salt
hvid peber
2 æggeblommer
ca. 6 dl piskefløde
Hak fiskekødet 6-8 gange gennem kødmaskinen. Tilsæt salt, peber og æggeblommer, én ad gangen. Rør farsen godt igennem. Fløden røres i lidt efter lidt, medens der røres godt. Det er vigtigt fløden har samme temperatur som fisken.
Kog en prøvebolle i letsaltet vand, for at se, om farsen skal justeres.
Kog en bouillon på hoved, finner og ben eller lav en lage af 1 liter kogende vand og 1 spsk. salt.
Form farsen til boller ved hjælp af en ske, dyppet i koldt vand, eller med en bollesprøjte. Småsnur bollerne i bouillonen. Tilsæt lidt vand, hvis den kommer i kog.
Boller formet med en dessertske skal småsnurre i 10 minutter - boller formet med en teske i 3-4 minutter.
Tag bollerne op med en hulske.
Lav en citronsauce eller en tomatsauce og servér bollerne heri.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.