Lollandsk sulevælling, en rigtig egnsret og vintervarmer, der som navnet siger, er en suppe, kogt på saltet svinekød, tilsat byggryn og æbler. Somme vil holde på, at der på denne dejlige lollandske egnsret, også skal tilsættes tørrede svesker og suppeurter. Alt sammen noget, den enkelte må afgøre med sig selv og sine.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
LOLLANDSK SULEVÆLLING
1 stk. letsaltet flæsk (kogeflæsk)
vand til kogning
suppevisk
ca. 60 g byggryn til hver liter suppe
lidt tørrede æbler
evt. tørrede svesker
selleri, skåret i passende stykker
gulerødder, skåret i passende stykker
et par hakkede porrer
Let saltet flæsk sættes over at koge med en stor suppevisk. Er flæsket for salt, udblødes det i vand natten over. Når flæsket er mørt, tages det op. Er der meget fedt ovenpå suppen, skummes det af, men lidt må der gerne være.
Suppen måles og der tages ca. 60 g byggryn til hver liter suppe. Den sættes nu over at koge med lidt tørrede æbler og evt. tørrede svesker, samt selleri- og gulerodstern. Når det hele er kogt godt, kommes et par hakkede porrer på, og det hele koger nu en halv snes minutter.
Serveres med kødet, skåret i skiver, til.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.