Selv om jul og nytår er overstået for denne gang, er gammeldags grønlangkål en dejlig vinterspise, som egnsret eller som her, hollandsk grønlangkål.
Det er en dejlig kålret, serveret med røget pølse eller skinke.
Opskrift : Else Algreen 1964
HOLLANDSK GRØNLANGKÅL
2 stokke grønkål
ca. 1/2 liter flæskesuppe
30 g smør eller fedt
1 1/2 dl fløde
salt
peber
sukker
Rib grønkålsbladene fra stilkene og skyl dem godt. Kog dem godt møre i flæskesuppen, tag dem op og lad dem dryppe godt af, før de hakkes.
Svits den hakkede kål i fedtstoffet, spæd derefter med fløden og lad kålen koge godt igennem. Smag til med salt, hvis det er nødvendigt, samt lidt peber og lidt sukker.
Servér hollandsk grønlangkål med røget pølse eller skinke.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.