Er det til at få fat i kvæder, fra en dansk have, så sylt et par krukker at have på lager i den lange vinter.
Der er æblekvæder og pærekvæder, begge kan anvendes.
Vær opmærksom på, at det er en meget hård frugt at håndtere. Den har en ualmindelige dejlig, nærmest æbleduft.
Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943
SYLTEDE KVÆDER
kvæder
vand til kogning
sukkerlage
1 kg melis
1/2 liter vand
vanilje
ingefær
lidt rom
Melis og vand koges klart, så kommes vanilje, ingefær og rom i.
Frugten koges omtrent mør i vand, hvorefter den skrælles, skæres i stykker og det hårde kernehus skæres ud.
Kvædestykkerne koges i sukkerlagen til de er orangefarvet og det kan godt tage sin tid.
Hældes i skoldede krukker. Nogle dage efter hældes saften fra og koges til den er jævn. Hældes atter over frugterne, kogende.
Tilbind krukkerne.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.