onsdag

SYLTEDE KVÆDER

Syltede kvæder til vinterens desserter smager rigtig dejligt med sit indhold af vanilje, ingefær og rom.

Er det til at få fat i kvæder, fra en dansk have, så sylt et par krukker at have på lager i den lange vinter.

Der er æblekvæder og pærekvæder, begge kan anvendes.

Vær opmærksom på, at det er en meget hård frugt at håndtere. Den har en ualmindelige dejlig, nærmest æbleduft.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1943


SYLTEDE KVÆDER

kvæder
vand til kogning

sukkerlage

1 kg melis
1/2 liter vand
vanilje
ingefær
lidt rom

Melis og vand koges klart, så kommes vanilje, ingefær og rom i.

Frugten koges omtrent mør i vand, hvorefter den skrælles, skæres i stykker og det hårde kernehus skæres ud.

Kvædestykkerne koges i sukkerlagen til de er orangefarvet og det kan godt tage sin tid.

Hældes i skoldede krukker. Nogle dage efter hældes saften fra og koges til den er jævn. Hældes atter over frugterne, kogende.

Tilbind krukkerne.

 Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.