fredag

BONDEGÅRDENS KARRYSILD

Som Kirsten Hüttemeier i sin tid så rigtigt sagde det : "Julefrokosten er fuld af traditioner, men det kan også være hyggeligt med lidt nyt på bordet".

De næste par dage ser vi på et par eksempler af Hüttemeiers dejlige juleopskrifter til julefrokostbordet fra engang i 70erne.


BONDEGÅRDENS KARRYSILD

4-6 marinerede sildefileter fra glas eller tilsvarende saltede, rensede sildefileter, der har ligget i marinade af : 1 dl eddike, 1/2 dl vand, 75 g sukker, peberkorn

100 g mayonnaise
1 lille bæger creme fraiche (18 %)
1 tsk. fransk sennep
ganske lidt sukker
1 spsk. hakket løg
lidt citronsaft
2 store syrlige æbler, skrællet og skåret i små tern
salt
hvid peber

pynt

hakkede, hårdkogte æg
klippet persille eller karse

Mayonnaise røres op med creme fraiche eller 3-4 spsk. ymer, der er lidt mere magert, hvis det er vigtigt. Den smages godt til, gerne lidt kraftigt med sennep, citronsaft og krydderier. Hakkede løg og små æbleterninger blandes i sammen med sildefileterne, der er skåret i passende stykker.
Pyntes med hakkede, hårdkogte æg og klippet grønt.

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.