Sig sandwich og tanken går straks til moderne cafémad eller tankstationer, hvor store mængder af denne specielle fastfood sættes til livs. Det er ikke bare overdimensionerede sandwiches, men en helt kultur at gå på café og spise kæmpesandwich.
Midt i 60erne var det skam også muligt, at fabrikere velsmagende sandwiches med samme indhold af kyllinge- eller kalkunkød, salat, tomat, oliven og mayonnaise. Bortset fra, at brødet dengang overvejende bestod af almindelig gammeldags sandwichbrød.
Til en clubsandwich skulle bruges 2 skiver sandwichbrød, ristet let, kyllinge eller kalkunkød, salatblade, tomat, oliven og en let mayonnaise.
Kirsten Hüttemeier vendte blikket mod USA og præsenterede denne amerikanske clubsandwich, Americana fra 1965. Opkaldt efter et elegant New Yorker hotel.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1965
AMERIKANSK CLUBSANDWICH, AMERICANA
2 skiver sandwichbrød, ristet
smør
salatblade
tomatskiver
kalkunkød
mandarinskiver
flere salatblade
2 skiver sandwichbrød ristes, skorperne skæres fra og brødet smøres med smør. På underdelen kommes salatblade, tomatskiver, kalkunkød, mandarinskiver og salatblade igen. Her over lægges den anden smurte brødskive og brødet skæres over fra hjørne til hjørne, til 2 store trekanter.
I hver trekant anbringes et lille spid eller en tandstikker med oliven eller vindruer.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.