Det er så få gode ingredienser, der skal til at fremstille denne herlige kartoffelsuppe med smørristede franskbrødscroutoner på toppen.
Oprindelig moses de kogte kartofler gennem en fin sigte, men i vore dage klares det meget nemmere med en blender eller lignende.
Det er jo smørret og fløden, der gør suppen lækker, men hvis der tælles kalorier, reduceres blot i dette.
Opskrift : Ejler Jørgensen 1971
KARTOFFELSUPPE MED FRANSKBRØDSCROUTONER
det hvide af 2 porrer
1 kg kartofler
2 1/2 liter bouillon
salt
bouillon
1/4 liter piskefløde
100 g smør
1 spsk. hakket kørvel
Skær porrerne i tynde skiver og lad dem dampe i 25 g smør. Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker, put dem i gryden sammen med porrerne, kogsalt og peber på, rør rundt og hæld suppen i. Lad det koge for fuld blus.
Når kartoflerne er kogt, Moses de med porrerne gennem en fin sigte (blendes). Spæd pureen op med suppen, fløden og smørret og lad den koge op.
Kom smørristede franskbrødscroutoner ovenpå og drys med den hakkede kørvel.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.