Noget af det mest velegnede til en hyggestund med venner eller familie, er en herlig sandwichtærte med det dejligste fyld. Hertil en kold øl, et glas rosé- eller hvidvin.
Det allerbedste ved et sådant arrangement, er at det meste kan laves færdig dagen i forvejen og sættes koldt til næste dag, om nødvendigt.
Valget står imellem et færdigkøbt sandwichbrød, der ikke er skivet eller vi bager det selv. Det giver selvfølgelig noget mere arbejde, at bage selv, men så får vi den runde form på brødet, der giver sandwichen sit smukke udseende, da brødet bages i en springform.
Der kan naturligvis laves mere end en sandwich, alt efter hvor mange, der skal være med.
Opskrift : Lotte Haveman 1965
GAMMELDAGS SANDWICHBRØD
dej
25 g gær
1 1/2 dl mælk
50 g margarine
250g mel
1/2 tsk. salt
fyld
REJESMØR
75 g smør
75 g knuste rejer
1 spsk. mayonnaise
salt
peber
1-2 dråber citronsaft
KAVIARSMØR
100 g smør
1 lille glas kaviar
1-2 dråber citronsaft
hvid peber
CHAMPIGNONSMØR
75 g smør
75 g finthakkede, rå champignons
salt
peber
et par dråber engelsk sovs
SENNEPSSMØR
100 g smør
1 spsk. mayonnaise
1-2 spsk. fransk sennep
1 anelse revet løg
Det gælder for alt kryddersmørret, at det blødgjorte smør røres sammen med de fintsnittede ingredienser og krydres.
Til dejen udrøres gæren med lidt mælk. Resten af mælken lunes med fedtstoffet og blandingen hældes over gæren. Mel og salt tilsættes og dejen slås sammen. Stilles til hævning i 30 minutter.
Slås atter sammen i fadet og æltes godt igennem på bordet.
Lægges i en smurt springform.
Bages i ovnen ved 225 grader i 30-35 minutter. Brødet bør bages dagen før, det serveres.
Sandwichbrødet afskorpes og skæres i fire lag. Første lag smøres med rejesmør, næste lag med champignonsmør, næste med kaviarsmør og sandwichtærten lægges sammen. Ringen fra formen lægges udenom og et fugtigt klæde lægges over. En tallerken gør det ud for let pres og sandwichen sættes koldt, helst til næste dag.
Sennepssmørret smøres på siden og overfladen af tærten. Den skal være dækket. Sæt tærten på et fad, læg rejer rundt i kanten og lav striber af kaviar i et stjernemønster på sandwichen. Pynt med lidt dildkviste og citronryttere.
Servér tærten med kold øl, hvidvin eller rosévin til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.