fredag

BLOMMEFROMAGE

Næppe er noget dejligere, end når havens bær og frugt står klar til de dejligste desserter, som vi alle sammen elsker.

En vidunderlig blommefromage, drysset med ristet kokosmel, kan nok friste alle lækkermunde og når vi bruger danske blommer, er det ikke bedre.

Vist kan vi da lave blommefromage året rundt af udenlandsk frugt, men ærlig talt, det er ikke det samme, som de dejlige danske blommer. De smager jo ikke af meget, de udenlandske, sammenlignet med en velsmagende dansk blomme, hvor saften bare løber fra, og er ingen fornøjelse på et frugtfad.

Denne dejlige dessert har den fordel, at den nemt kan laves dagen før. Det er så kun nødvendigt at riste kokosmelet, lige før fromagen skal serveres.

Opskrift : Vivi Behrendt 1987



BLOMMEFROMAGE

3 dl puré af friske blommer, evt. Reine Claude
60 g sukker
3 tsk. citronsaft
4 blade husblas
3 æggehvider
1 spsk. kokosmel

Bland blommepuréen med sukker og citronsaft og si den. Læg husblasen i blød i koldt vand. Knug vandet fra husblasen og overhæld den med lidt kogende vand. Kun lige så meget, at husblasen smelter. Kom den smeltede husblas i blommepuréen og smag på puréen, om der måske skal mere sukker i. Afhængig af blommernes sødme.

Pisk æggehviderne stive, vend dem i blommepuréen, der fordeles i portionsglas.
Stil fromagen koldt, til den skal serveres.

Rist kokosmelet på en tør stegepande og servér blommefromagen, drysset med dette.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.