mandag

OSTETÆRTE MED ROSINER OG BLEGSELLERI

Dejlig er denne ostetærte af mørdej med rosiner og blegselleri fra 80'erne. Den nydes med et glas vin til alene eller serveres som dessert.

Fyldet består af kvark og creme fraiche, blandet med fintsnittede bladselleri og rosiner.

Den bagte tærte er bedst, serveret lun.

Tærten kan faktisk bages helt færdig i forvejen og blot lunes i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Opskrift : Vivi Berendt



OSTETÆRTE MED ROSINER OG BLEGSELLERI

dej

150 g mel
75 g smør
75 g revet emmentalerost
2 hele æg
1/2 tsk. salt
1/2 tsk. friskkværnet hvid peber

fyld

200 g kvark
300 g creme fraiche 38 %
4 æg
2 dl fintsnittet blegselleri 
1 dl skoldede, velafdryppede rosiner

Bland alle ingredienserne med let hånd og beklæd en tærteform på 30 cm i diameter med den.

Til fyldet piskes æggene sammen med kvark og creme fraiche og tilsættes rosiner og blegselleri. Kom fyldet i tærten, der sættes i ovnen ved 210 grader i ca. 40 minutter på næstnederste rille.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.