tirsdag

FRISK CABARETFAD


Frisk cabaretfad som på mormors tid. Meget hyggeligt og særdeles velsmagende er et gammeldags cabaretfad til en frokost med flere omkring bordet. 

Cabaretfad kan tage form af mange ting, idet stort set alt pålæg kan anvendes. Et sommerligt præg får fadet ved at lægge rigeligt frugt og grønt på af forskellig slags på. Friske salatblade er næsten et must.

Her er bl.a anvendt gulerødder, ananasringe, ærter, skinke i skiver, tomater, æg og agurker. Herudover forskellig slags brød og smør.

Opskrift : Ellen Holme 1962


FRISK CABARETFAD

1-2 salathover af typen gammeldags hovedsalat
1 bundt (nye) gulerødder
1 dåseananasringe (4-6 stk.)
1 pakke dybfrosne ærter
4-6 tynde skiver skinke
2-3 tomater
1 løg
2 æg
1 dåse aspargessnitter
100 g mayonnaise
100 g sommersalat
1/2-1 dl kaffefløde
1 bundt radiser
1 stk. salatagurk

Salathovedet pilles, skylles og dryppes af. Alle lækre blade pilles fra og et par lægges for enderne af fadet. Dernæst en stribe revne gulerødder, ananasringe, en række salatblade, optøede ærter og skinke, lagt som små ruller, dernæst salatblade. Næste række på fadet bliver taglagte tomatskiver med rå, hakkede løg, atter en række salatblade. Dernæst lægges skiver af hårdkogte, halvt dækket af aspargessnitter. Fadet afsluttes med grøn salat.

Mayonnaise smages til og anrettes med lidt grøn salat eller dildkviste.
Sommersalaten røres med fløde og pyntes med radiseskiver og agurk.

Servér kabaretfadet med en masse forskelligt brød og smør til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.