torsdag

FIN HØNSEKØDSUPPE MED KARRY

Efterårsvejr er suppevejr, gerne en god fyldig og mættende suppe, som her i denne gode hønsekødsuppe med karry og fløde fra midt i 60erne. Suppen serveres glohed med hønsekødet i og hertil kogte, løse ris.

Ganske vist er der angivet en høne, men en stor kylling kan nu også sagtens bruges. Kogetiden vil da være lidt mindre.

Saml familien og bænk den omkring bordet med den varme suppe. Der er nok til ca. 8 personer i portionen.

Opskrift : Else Algreen 1964

Det Kgl. Bibliotek

FIN HØNSEKØDSUPPE MED KARRY

1 høne eller en stor kylling
100 g smør eller margarine
2 tsk. karry
2 løg
1/2 selleri
3 liter vand
1-2 spsk. rismel
1 1/2 - 2 dl fløde
salt
hvid peber

Parter hønen i portionsstykker. Kom fedtstof og karry i gryden, brun hønsekødet heri.
Hak løget groft og lad det snurre sammen med hønsekødet ganske svagt ca. 10 minutter. Hak sellerien fint og kom den i sammen med vandet.
Lad suppen koge ca. 1 time, til hønsekødet er mørt. Tag så kødet op af suppen og fjern skind og ben.

Jævn suppen med rismel, der er rørt ud med fløde og lad den derefter koge et par minutter. Smag til med salt og peber. Læg hønsekødet i suppeterrinen og hæld den skoldhede suppe over.

Servér hønsekødsuppen med kogte, løse ris til.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.