mandag

PØLSE-STRUTTER

Med venlig erindring om skolemadpakken i 50erne, hvor pålægget helt sædvanligt kunne være flade stykker med spegepølse og leverpostej.

- Og morsomt nok, - noget af det første, vi savner ved at være udenfor landets grænser, er et stykke rugbrød med spegepølse.
Kreative rejselystne danskere har i tidens forløb haft både rugbrød og spegepølse med hjemmefra under ferieturen.

Både spegepølse og leverpostej har sandelig gennem tiderne nået næsten kongelig status i kreativ kombination med fine lækkerier.

Her disker Fritze Juel op med pølse-strutter fra først i 70erne. Strutterne, der er forfinet med både cognac og fløde er flotte på en buffet eller på julefrokostbordet.

Opskrift : Fritze Juel 1972


PØLSE-STRUTTER

12 store, ikke for tynde skiver fin spegepølse
300 g fin leverpostej
3 spsk. cognac
3 spsk. fløde

brøndkarse eller finstrimlet salat

Skær et snit i hver skive spegepølse netop til midten. Form pølseskiverne til et kræmmerhus. Stil dem omvendt, til de skal fyldes.

Fjern skorpen fra leverpostejen og rør den op med cognac og fløde. Sprøjt massen i pølse-strutterne.

Læg strutterne på et fad, dækket med brøndkarse eller finstrimlet salat.

Byd rugbrød eller ristede franskbrødssnitter til.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.