En rigtig dejlig vinter- og gæsteret af oksefilet og gode grøntsager er denne bøf med krydderurter fra midt i 60erne. Typisk for tiden, serveret med grøn salat og flüte til.
Retten gør sig selv færdig i ovnen i et ildfast fad på under 10 minutter.
Opskrift : Else Algreen
BØF MED KRYDDERURTER
1 kg oksefilet
salt
hvid peber
1-2 spsk. fransk sennep
50-60 g smør
2 store løg
1/2 - 1 selleri
2 grønne peberfrugter
3 - 4 spsk. hakket persille
Skrab og afpuds kødet og skær det i skiver, én pr. person, helst ikke for tynde.
Brun kødskiverne på grill eller vend dem hastigt på en hed, tør stegepande, til de er pænt brune.
Smør et lag sennep på hver side af bøfferne, drys med salt og peber og læg dem i et ildfast fad med en klat smør på hver.
Pil løgene og skær dem i papirtynde skiver. Fjern stilk og kerner af peberfrugterne og snit dem itu.
Skræl sellerien og snit eller høvl den på råkostjernet.
Steg alle grøntsagerne, løg, peber, selleri og persille i stegesmørret fra bøffen ved jævn varme, til løg og selleri er møre.
Stil bøfferne i en meget varm ovn (300 grader) i ca. 5 minutter, vend dem og steg yderligere et par minutter. Fordel grøntsager og stegesmør over kødet.
Servér retten så varm som mulig, ledsaget af en skål grøn salat og evt. flüte til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.