Ostebombe, serveret med radiser, ristet rugbrød samt smørkugler, er overordentlig dejlig, når et stykke mad eller to, indtager frokostbordet og der afsluttes med lidt ost.
Man skal gerne være nogle stykker om bomben, så det er naturligvis en betingelse, at de deltagende bryder sig om roquefortost.
En øl eller et glas hvidvin forhøjer glæden.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1952
OSTEBOMBE
100 g roquefortost
100 g fintrevet, mild schweitzerost
100 g camenbertost
1 æggeblomme
salt
paprika
3 blade husblas
1 stiftpisket æggehvide
1 dl fløde, pisket til skum
4-6 skiver pumpernickel
Roquefortosten gnides gennem en sigte og røres op med schweizerosten og camenberten, tillige med æggeblommen, salt og paprika.
Husblasen lægges i blød i kold vand i 10 minutter., knuges op heraf og smeltes over vandbad, hvorefter den afsvales lidt, inden den hældes i ostemassen. Hviden piskes stiv og blandes i tillige med flødeskummet og evt. ganske få dråber grøn frugtfarve.
Skyl en passende skål med rund bund i koldt vand og læg små pumpernicler heri, skåret ud i mønstre. Når brødet er lagt i skålen hældes ostemassen hen over.
Sæt skålen koldt i mindst 4-5 timer og vend så bomben ud på et fad.
Servér ostebomben med radiser, ristet rugbrød og smørkugler.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.