Brasede kartofler, bare ordet får julelysene frem i øjnene på vore ældste medborgere, der er vant til fra deres tid som husmødre, at bruge op af rester, f.eks. kogte kartofler, og anvende dem som stegte på panden. De brasede kartofler kunne udmærket serveres sammen med pålægsmaden.
Kartoflerne steges i enten smør, margarine eller fedt, - og der skal være rigeligt af det. Kartoflerne skal gerne være faste pillekartofler, der koges kortest muligt, så de ikke går i stykker.
Opskrift : Husholdning for Land og By 1961
GAMMELDAGS BRASEDE KARTOFLER
1 1/2 liter skivede, kogte kartofler
75 g smør, margarine eller fedt
salt
peber
En levning kartofler eller små faste kartofler, kogt med skræl og pillet, skæres i ret tynde skiver.
Fedtstoffet brunes på panden, kartoffelskiverne hældes i og varmes, så de bliver let sprøde og brune, medens de stadig vendes med paletkniv. Salt og peber drysses over.
Kartoflerne må endelig ikke gå i stykker.
Servér de brasede kartofler til wienerschnitzel, små mørbradkoteletter og lignende kødretter.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.